Loading...

Sami počeci organiziranog predškolskog odgoja počeli su u obliku Zabavišta daleke 1952. godine. 07. 04. 1952. godine sazvan je sastanak roditelja predškolske djece na kojem je prisustvovalo 20 majki. Eduard Babić i Jure Benić otvorili su sastanak i objasnili svrhu Zabavišta. Svi prisutni zaključili su da se Zabavište otvori kako bi što prije proradilo.

20. 04. 1952. otvoreno je Zabavište, a škola je u tu svrhu dala potrebnu prostoriju u svojoj zgradi. 1957. godine otvoren je dječji vrtić u Graberju Ivanićkom, 1959. godine u Posavskim Bregima, a 1964. godine općina Ivanić Grad na prijedlog Savjeta za školstvo donijela je rješenje o osnivanju Dječjeg vrtića Ivanić Grad i integraciji ranije osnovanih vrtića u mjestima Novoselec, Križ i Kloštar Ivanić.

Ustanova dobija status pravne osobe, normativne akte i imenovanje prve ravnateljice Blaženke Grgurić. Bilo je upisano 190-ero djece, mješovitih odgojnih skupina i ukupno 14 zaposlenika.

1996. godine osnivanjem općina Križ i Kloštar Ivanić izdvojili su se vrtići Novoselec Križ i Dječji vrtić "Proljeće" iz Kloštar Ivanića.

Na području Grada Ivanić Grada Dječji vrtić Ivanić Grad danas djeluje na četiri lokacije, dva objekta u Ivanić Gradu i po jedan u Graberju Ivanićkom i Posavskim Bregima

Uz 50.-tu obljetnicu našeg dječjeg vrtića, 2004. godine, izdali smo Monografiju zaokruživši time naših prvih 50 godina djelovanja.